Mosselrit 11 september 2022
  • Home
  • Events
  • Mosselrit 11 september 2022

Mosselrit 11 september 2022

  • 11/09/2022
  • 00:00 - 22:00
  • Activiteiten categorie

Beste chapterleden,

Jaarlijks organiseert GCB haar mosselrit. Een activiteit waar heel wat leden aan deelnemen! De Belg is én blijft een mosselliefhebber.

Wie Philippine zegt, zegt mosselen. Een dorp met 2200 inwoners, maar wel met zo’n 800 restaurant-stoelen, verdeeld over acht restaurants. Vijf van de acht patrons zijn familie van elkaar. Ze hebben dezelfde grootvader: Arie Wiskerke. Een mosselvisser, die hier in 1949 een mosselrestaurant begon. De acht restaurants zijn niet gelijk aan elkaar. Zij variëren van een eerlijke keuken tot een culinaire belevenis met talrijke specialiteiten buiten de mossel-gerechten om. Maar allemaal hebben ze de mosselen “op Philippiense wijze” op de kaart staan. Gekookte mosselen met kruiden, groente en witte wijn.

Wij hebben plaats gereserveerd in Restaurant “In Den Vlaemschen Pot” op het Philipsplein 16 in Philippine. Familie en vrienden mogen ook deelnemen, echter ook van te voren inschrijven.

We hebben wederom een speciale prijs verkregen voor de groep: 30,00€ voor de mosselen op Philippiense wijze à volenté. Er zijn ook 3 andere soorten mosselen te verkrijgen: Mosselen in de Witte wijn, knoflookroomsaus of op Provençaalse wijze voor + € 3,00.

Indien je geen mosselen wenst, kun je kiezen uit de menukaart in onderstaande link, echter deze keuze ook doorgeven bij inschrijving zodat de bediening voor vlot kan verlopen: https://www.indenvlaemschenpot.com/menukaart

Het restaurant bestelt haar verse mosselen voor het weekend op de vrijdag vandaar:

graag inschrijven ten laatste op de donderdag 8 september 2022 d.m.v. e-mail naar Joop: jozef.van.dierendonck@telenet.be

De rit gaat deels door het Meetjesland  gevolgd door het mooie Zeeuws Vlaanderen met de goede wegen. Dit rit is +/- 114 km, plaats van het restaurant is tevens het einde van de rit. De GPS route zal in de week voor het evenement verzonden worden.

Programma:

09.30 : verzamelen Lunch Garden St. Denijs Westrem

09.55 u : briefing

10.00 u : vertrek Ride Out

11.15 u : stop na 55 km bij Fred’s café St. Laureins

11.45 u : ride out

13.15 : aankomst voor mosselen à volonté

Wij verzekeren elke deelnemer een leuke GCB activiteit!

Groetjes,

Eddy V. Jo & Joop

Organisatie

Ghent Chapter Belgium

Xavier de Cocklaan 84, 9831 Sint-Martens-Latem