TPG Bunkerroute – 17 juli 2022
  • Home
  • Events
  • TPG Bunkerroute – 17 juli 2022

TPG Bunkerroute – 17 juli 2022

  • 17/07/2022
  • 13:00 - 17:00
  • Activiteiten categorie

De TPG Bunkerroute leidt ons langs de bunkers van het Bruggenhoofd Gent (Tête de Pont Gand), gebouwd in de jaren dertig met als bedoeling een verdedigingslinie te creëren langsheen de Schelde van Antwerpen tot Gent én tegelijk het centrum van Gent te vrijwaren.

De route (in lus-vorm) start en eindigt in  Wetteren met een tussenstop in Vurste via bochtige en vnml landelijke wegen, kijk onderweg dan ook uit voor fietsers en wandelaars die eveneens graag op bunkerontdekking gaan.

Geniet vooral van een ‘historische ‘ trip, sommige bunkers zijn heel goed zichtbaar, andere zitten verscholen tussen bomen of het groen, ook zelfs letterlijk langs de weg en je zou verbaasd zijn hoeveel je er nog kan terugvinden mits enig speurwerk!

(tip: er zitten 49 bunkers verscholen langsheen de route)

De route zelf gaat van Wetteren via Gijzenzele, Melle, Landskouter, Oosterzele, Scheldewindeke, Moortsele, Munte, Baaigem, Melsen -tussenstop- naar Eke en Nazareth tot in Astene waarna we terug afzakken naar Wetteren via Semmerzake, Baaigem, Moortsele en Kwatrecht.

 

Samenkomst: 13:00 Grand Café Ernest (Brasserie) – Brusselsesteenweg 300, 9230 Wetteren

Vertrek : 13:30, totale afstand 97KM.

Terug rond 17:00

Graag een seintje bij deelname, dit om door te geven aan zowel startpunt als tussenstop: liefst per mail naar Stefan Beslis je om last-minute mee te gaan? Geen probleem, je bent welkom!

Stefan Vincke | Activity Officer

Plaats

Grand Café Ernest

Brusselsesteenweg 300, 9230 Wetteren

Organisatie

Ghent Chapter Belgium

Xavier de Cocklaan 84, 9831 Sint-Martens-Latem