Skip to main content

Waaslandrit GCB

Wanneer

26 mei, 2024    
Hele dag

Evenement type

De Waaslandrit, reeds goed gekend van voorgaande jaren … weer nieuw … nu met een stukje Schelde erbij.

Om organisatorische redenen gelieve uiterlijk donderdag 16/05/24 in te schrijven op patrick@vancalenberge.be met vermelding van uw keuze qua middagmaal (A-B-C-D).

 We verzamelen om 09:00 Bij Lucas, Bastelare 95, 9080 Zeveneken, voor de meesten goed gekend. Lucas, minderbegaafd, heeft een buurtcafétje wat enkel op zondag open is van 10 tot 22:00 … ook
lekker frisse MOTARD beschikbaar aldaar.

 Zondag 26/05/24, gewoon rustig aan … alle vogels hebben hun ei gelegd in Mei … wij een koffietje met een broodje erbij … We vertrekken om 10:00 voor deel 1 van de rit, autoluwe wegen, een beetje industrie maar vooral veel groen en ander moois.

 Eerste stop omstreeks 10:45 om onze droge kelen even te smeren bij een Vlaamse strijder uit de Boerenkrijg, niet langs een donk, wel met een haas …

 Om 11:30 zetten we weer aan voor deel 2 van de rit, terug de natuur in, langs Brosius & Thoumsin, een 1ste keer richting Schelde.

 Om 12:15 ontmoeten we Lucy & Bianca voor een lekker middagmaal. Geef uw keuze door A)Salade Geitenkaas B)Kip in Dragonsaus C)Free Willy visburger D)PetitBato Angus burger (alles +/- € 22).
Met een beetje geluk zitten we hoog & droog lekker in ’t zonnetje.

 14:00: tijd om deel 3 aan te vatten, langs het mooiste stuk Scheldeland tot een oude staalfabriek

 14:45 – 15:30 toch nog even kijken in dat oud fabriek wat ze daar nu allemaal verwezenlijken, het laatste wat we willen is uitdrogen, alvorens deel 4 richting Gent aan te vatten.

 16:30 aankomst in een Gents veld vol hazen, dicht bij de autostrade voor de weg huiswaarts.

Dus een ideaal dagritje om, als koppel, in alle opzichten van te genieten.
VR GR Pat & An